Нові проблеми – нові виклики – нові відповіді: участь науковців кафедри в міжнародній онлайн-конференції

16 грудня 2020 року на онлайн-платформі Microsoft Teams пройшла цікава та інноваційна як за задумом, так і за реалізацією, як за способом проведення, так і за змістом конференція «Соціальні, економічні та політичні наслідки пандемії COVID-19 у Польщі та в Україні». Грізний виклик, що постав перш за все перед суспільствами всього світу, вимагає особливої уваги та особливих дій з боку соціологів – і соціологічна спільнота України та Польщі шукає можливі відповіді, приділяючи особливу увагу принципово новій проблематиці.

Конференція викликала неабиякий інтерес з боку соціологів обох країн. Було представлено десять доповідей на пленарному засіданні та 51 доповідь – на п’яти секціях конференції, що проводилась в полілінгвальному форматі (з використанням української, польської та англійської мови).

І нам приємно повідомити, що голос науковців кафедри прозвучав дуже широко. На пленарному засіданні були представлені доповіді доктора соціологічних наук, професора, завідувача кафедри соціології Людмили Сокурянської «Онлайн-освіта як соціальна та індивідуальна проблема», та доктора соціологічних наук, доцента, доцента кафедри соціології Олександра Голікова «Пандемія як чинник трансформацій практик на українському ринку праці (на прикладі молоді м. Харкова)». Ми вдячні організаторам конференції за можливість поділитися своїми думками з колегами та честь бути спікерами на пленарному засіданні.

Безумовно, жодний захід не може пройти без проблем, в тому числі з таймінгом або з технічними вимірами. Особливо – інноваційний захід такого масштабу. Але кількість учасників конференції, неослабний інтерес, з яким вони слідкували за виступами спікерів, свідчить, що такі конференції мають безумовну перспективу, і ми сподіваємося, що і надалі матимемо можливість такої професійної комунікації з нашими колегами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *