Добра традиція і добра пам’ять: пам’ятаючи минуле, творити майбутнє

10 грудня 2020 року пройшла традиційна конференція, що мала скромну, але таку сильну назву «XIV Міжнародні соціологічні читання пам’яті Наталії Паніної». Цього року вона була присвячена проблемі «Суспільство після пандемії: світ і Україна».

Але за цим тихим повідомленням стоїть колосальна робота організаційного комітету та всіх зацікавлених з проведення в онлайн-форматі конференції на технічній базі Google Meet. І оцінити цю роботу вкрай непросто – і важко сумніватися, що в умовах, коли прислівник «після» ще, мабуть, зарано використовувати, українська соціологічна спільнота цілком щиро вдячна за неї.

У конференції взяли участь співробітники та представники кафедри соціології соціологічного факультету, які запропонували увазі учасників конференції доповідь (доктор соціологічних наук Олександр Голіков за результатами онлайн-опитування проаналізував вплив цінностей праці в пан-/епідемічній ситуації на адаптаційні практики харківської молоді) та активну участь у дискусіях та обговореннях (доктор соціологічних наук, професор, завідувач кафедри соціології, віце-Президент Соціологічної асоціації України Людмила Сокурянська; кандидат соціологічних наук, доцент, докторант кафедри соціології Світлана Романенко; старший лаборант кафедри соціології, секретар Соціологічної асоціації України Світлана Аніпченко).

Цікаві теми, важливі питання, актуальні проблеми – все це здавна характеризувало та характеризує Панінські читання, і цього року традиція не була порушена. Однак вона була доповнена новітніми технологіями проведення таких заходів. Безцінний досвід онлайн-участі в конференціях, безумовно, буде затребуваний, використаний та вдосконалений в заходах кафедри соціології та соціологічного факультету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *